Mindfulness

Met stress is niks mis. Je hoeft het niet te ontwijken. Stress maakt dat we dingen voor elkaar krijgen die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Het geeft je soms vleugels. Maar wel afgewisseld met rustigere periodes, anders wordt stress je normale stand en dan wordt het problematisch.

 In deze tijd vol prikkels en werkdruk is het moeilijk om aan te voelen waar je grenzen liggen. En over onze grenzen stappen we graag heen als we denken dat dat nodig is. Vaak zijn we op dit moment bezig met wat we anders hadden willen doen of met wat we nog (moeten) gaan doen. Waar we nu mee bezig zijn verdwijnt haast naar de achtergrond, we zijn er niet helemaal bij.

 


 

 Afbeelding invoegen

Deze mbsr-Mindfulnesstraining is voor mensen die last hebben van stress. Het is een nuchtere training, het heeft niets spiritueels of zweverigs. De training laat je oefenen met het observeren van je gedachten en jouw reacties daarop. Het leert je eerst je grenzen kennen, zodat je zelf keuzes kunt maken in wat je met die grenzen wilt doen. Je merkt op wanneer je oordeelt over anderen en jezelf. Het leert je om problemen minder hard vast te grijpen (en dat is toch anders dan loslaten) en vertrouwen te hebben. 

Ook voor mensen die geen last hebben van stress is deze training interessant. Je leert hoe de hersenen werken en wat gedachten voor invloed hebben op ons doen en laten. Ook wanneer je volkomen ontspannen in het leven staat is het mooi te zien hoe je dingen meer bewust kunt doen. De training is niet alleen maar serieus. Een beetje luchtigheid doet ook veel goeds wanneer je bezig bent over stress!