Volwassenen

In deze mbsr-mindfulnesstraining leer je door te doen. Het is een praktische training voor het aanleren van mindfulness als vaardigheid. Wanneer je stress-signalen kunt herkennen, kun je er bewust op reageren. Je leert met mildheid je eigen grenzen kennen en bewaken. 
 
Tijdens de trainingen worden mindfulnessoefeningen gedaan (zitten met aandacht en bewegen met aandacht, een vorm van meditatie) en er komen op een praktische manier theoretische aspecten aan bod. Een nieuwe vaardigheid leren vraagt tijd en discipline en dat geldt dus ook voor mindfulness.                                                Reken ongeveer op 45 minuten oefenen per dag.
Uiteraard gaat het om praktische aandachtsoefeningen (meditaties) en niet om lezen of studeren. Er is tijdens de training ruimte voor het bespreken van ervaringen. Door naar je ervaringen te kijken wordt je opmerkzaamheid scherper en kunnen inzichten ontstaan.

 De training bestaat uit acht sessies van ongeveer 2 uur. Wanneer je een individuele training volgt, zijn de sessies korter. Een stiltedag plannen we apart in.
 De periode van acht weken is goed te overzien en lang genoeg voor blijvende effecten.

Er is vooraf altijd een persoonlijk intake-gesprek om te kijken of deze training bij je past.